Om Ball- og ølklubben

Velkommen til Ball- og ølklubben av 2017. En blogg med et stort hjerte for øl, fotball og gode historier. En blogg med anekdoter og meninger om godt øl, fotball, politikk, geografi, historie, mat, musikk og interessante folk.

Forfatteren: Jo Kristian Kvernland. Kontorist fra Steinkjer. Jobber til daglig som kommunikasjonssjef ved Stiklestad nasjonale kultursenter. Er utdannet som journalist og ølsommelier og er fast ølspaltist i Trønder-Avisa. Bor på Vestigården sammen med min vakre kone og kjekke sønn. Kjører boble, hører på hardrock og er glad i godt øl.

Ball- og ølbklubben er bloggen til Stabbursloftet: Drømmen om å gjøre om gårdens stabbur til en møteplass for grenda og en trivelig gårdspub med godt øl, lokale og kortreiste smaker, unike intimkonserter og andre spennende opplevelser. Stabbursloftet finner du på gården Lorvik Vestre, Vestigården på folkemunne, som ligger idyllisk til ved Borgenfjorden. Gården er omgitt av kulturlandskap, kornåkre, skog og vakker fjordutsikt. Vestigården har antageligvis vært i slektens eie siden 1500-tallet. Hovedbygningen er oppført tidlig på 1800-tallet. I kjelleren finnes det en tømmerstokk merket med 1793, men da det var vanlig å benytte tømmerstokker fra andre hus da trønderlåna ble satt opp, er det vanskelig å datere eksakt årstall låna ble oppført. I følge boka «Norges bebyggelse» sto hovedbygningen ferdig i 1817.

Gården består i dag av ei nyrenovert trønderlån, gammelt fjøs og stabbur. På sommeren beiter det geiter og kyr rundt gården. Gården har rundt 250 mål med korn og en del skog.

Kontakt:
Epost: jortski@gmail.com – Tlf: (+47) 901 45 599 – facebook.com/jortski